Over

De stichting Tango Maastricht heeft als doel bekendheid te geven aan de Argentijnse cultuur en meer in het bijzonder aan de Argentijnse Tango. De stichting is opgericht in november 1987 en is daarmee de op één na oudste Tango-dansschool van Nederland. Sinds 1987 is Tango Maastricht actief met vele tangosalons, lessen en workshops.

Tango Maastricht is een not for profit organisatie en wordt gerund door vrijwilligers.

Het hele jaar door kun je bij Tango Maastricht dansen. In de regel is er van september tot en met juni op iedere tweede en vierde zaterdag van de maand een Tango café, waar je van 21.00 tot 01.00 gezellig kunt dansen op muziek van onze DJ’s. Verder organiseren wij regelmatig  Milonga’s  op mooie andere locaties, zoals de Auw Kerk en de Bonbonniere. Jaarlijks organiseren wij met onze Euregiopartners de Tangomarathon: vier avonden dansen bij de tangoclubs in Hasselt, Aken, Maastricht en Luik.

Van oktober tot juli zijn er tangocursussen, bestemd voor de beginners tot de vergevorderde dansers, zowel met vaste- als gastdocenten. En regelmatig organiseren we tangosalons voor alle dansers uit Maastricht, de Euregio en daarbuiten.